Van starterswoning tot
vrijstaande woning

De ontwerpen voor het O&K-terrein beginnen steeds meer vorm te krijgen! Wat je van het plan kunt verwachten? Naast rijwoningen, (half)vrijstaande woningen en levensloopbestendige woningen staan er ook beneden-bovenwoningen en appartementen gepland. Zowel voor starters als voor mensen die doorstromen valt er dus genoeg te kiezen! Bij de toewijzing van de woningen wordt een voorkeursbeleid gehanteerd. Sta je bij de gemeente Haaksbergen ingeschreven, dan profiteer je van voorrang bij de verkoop.

Stoer plan

Waar de unieke nieuwe woonbuurt op het O&K-terrein aan de zuidelijke kant stedelijk oogt, met veel herhaling, sheddaken en een stoep die doorloopt tot aan de hoge gevels, is de meer landelijke noordzijde juist ruimtelijker, speelser en lager van opzet. Aan het binnenterrein van de grotere bouwblokken wordt extra aandacht besteed en er worden mooie groene erfafscheidingen aangebracht.

De afbeelding betreft een sfeerimpressie, het architectuurbeeld zal nader uitgewerkt worden in het beeldkwaliteitplan.

Autoluwe wijk

Door de wijk heen loopt een fijnmazig, slingerend netwerk van (voet)paden en straten om het gebied goed toegankelijk te maken. Sluipverkeer wordt voorkomen en de snelheid wordt uit het verkeer gehaald. Parkeren gebeurt in verschillende clusters om het gebied zo autoluw mogelijk te houden; zo kunnen kinderen ook ongestoord op straat spelen.

Ruimte voor groen

Groen en water staan centraal! Er wordt in het plan een wadi ingericht voor de opvang van overtollig regenwater en ook de verdiepte groenvakken lenen zich hiervoor. De ruige beplanting trekt insecten, vlinders en vogels aan en past perfect in het stoere plan. Verder komen er kleurrijke bomen, robuuste zitelementen en uitdagende speelplekken waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven.

Ik wil me graag aanmelden

De centrale ligging en de eeuw aan historie die het met zich meedraagt, maken het O&K-terrein tot een ideale woonlocatie. Heb jij interesse in een woning op deze unieke plek? In de komende tijd gaan wij het plan tot in detail uitwerken. Wil jij niets missen? Meld je nu vast aan, dan houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Bij de toewijzing van de woningen wordt een voorkeursbeleid gehanteerd. Sta je bij de gemeente Haaksbergen ingeschreven, dan profiteer je van voorrang bij de verkoop.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2